The Thief’s Story Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 2

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 2 The Thief’s Story with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Thief’s Story Class 10 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 2 The Thief’s Story with Answers

Question 1.
Who do you blame for Tricki’s illness?
(a) Mrs. Pumphrey
(b) Tricki
(c) Herriot
(d) Vet

Answer

Answer: (a) Mrs. Pumphrey


Question 2.
How would you decribe the vet?
(a) tactful
(b) over-doing
(c) careless
(d) irrational

Answer

Answer: (a) tactful


Question 3.
What did they use out of these?
(a) toys
(b) cushions
(c) coats
(d) none of the above

Answer

Answer: (d) none of the above


Question 4.
What made the narrator call Mrs Pumphrey after a fortnight?
(a) Tricki got recovered
(b) Tricki got unwell
(c) he knew she is suffering
(d) both a and c

Answer

Answer: (d) both a and c


Question 5.
what did Mrs Pumphrey bring at first?
(a) two dozen fresh eggs
(b) four dozen fresh eggs
(c) wine
(d) both a and c

Answer

Answer: (b) four dozen fresh eggs


Question 6.
What does the narrator refer to Tricki as, in the group of other dogs?
(a) silky little object
(b) shaggy little object
(c) he didn’t say anything
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) silky little object


Question 7.
what is the meaning of the word “jostling”?
(a) running
(b) struggling
(c) walking
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) struggling


Question 8.
Who was Joe?
(a) nurse
(b) pug
(c) greyhound
(d) cat

Answer

Answer: (c) greyhound


Question 9.
Why did the other dogs ignore Tricki?
(a) he was an uninteresting object
(b) he was ill
(c) he was furious
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 10.
How was Tricki acting?
(a) refusing to eat his favourite food
(b) didn’t go for walks
(c) vomiting
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 11.
Was the narrator waiting for a call from Mrs Pumphrey?
(a) no
(b) yes
(c) maybe
(d) maybe not

Answer

Answer: (b) yes


Question 12.
What was the dog unable to play?
(a) ring-throw
(b) walk
(c) hide and seek
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) ring-throw


Question 13.
Did Mrs Pumphrey cut down on sweets as was advised?
(a) yes
(b) no
(c) only for a while
(d) she was not advised anything like that

Answer

Answer: (c) only for a while


Question 14.
What is the name of the veterinary surgeon?
(a) Tricki
(b) Mrs. Pumphrey
(c) Hodgkin
(d) Mr. Herriot

Answer

Answer: (c) Hodgkin


Question 15.
Who is the author of the story “A Triumph of Surgery”?
(a) James Herriot
(b) Ruskin Bond
(c) Robert Arthur
(d) Victor Canning

Answer

Answer: (a) James Herriot


Question 16.
The thief boy was grateful to Anil for:
(a) giving him a job
(b) giving him money
(c) watching wrestling match with him
(d) talking with him

Answer

Answer: (a) giving him a job


Question 17.
What did Anil do with the money when he received a cheque?
(a) deposited it in his account
(b) bought household things
(c) went out to celebrate
(d) paid salary to the boy

Answer

Answer: (c) went out to celebrate


Question 18.
What did Had Singh want from Anil?
(a) help
(b) shelter
(c) money
(d) work

Answer

Answer: (d) work


Question 19.
What did the boy ask Anil?
(a) to give him some money
(b) to employ him
(c) to give him a lift
(d) to tell him the way

Answer

Answer: (b) to employ him


Question 20.
What was Anil doing when the thief boy met him?
(a) writing an article
(b) watching a match
(c) playing cricket
(d) go ing on the road

Answer

Answer: (b) watching a match


Question 21.
Who is the narrator of the story ‘The Thiers Story’?
(a) Hari Singh
(b) Anil
(c) Ruskin Bond
(d) none of these

Answer

Answer: (a) Hari Singh


Question 22.
How old was the thief boy?
(a) 10 years
(b) 15 years
(c) 16 years
(d) 14 years

Answer

Answer: (b) 15 years


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 2 The Thief’s Story with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 10 English The Thief’s Story MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.