Tamilnadu Board Class 10 English Slogan Writing

Tamilnadu State Board Class 10 English Slogan Writing

♦ Slogan Writing (Text Book Page No.: 70, 71)

A slogan is usually a short phrase that is easy and catchy to remember. They are often used in advertisements and by political parties or organizations who expect people to remember what they are selling, the words used in a slogan are simple, relevant, attractive and brief.

Exercises: Type 1

Match the following products and slogans appropriately :

Question 1.
(a) Call taxi – Learn management
(b Generator – If you call it will reach in minutes
(c) Business studies – The cup that cheers
(d) Glass – Non stop power
(e) Tea – Handle with care
Answer:
(a) If you call it will reach In minutes
(b) Non stop power
(c) Learn management
(d) Hmd1e with care
(e) The cup that cheers

Question 2.
(a) Air conditioner – Quick solutions
(b) Calculator – Feel the chillness all over
(c) Water – Protects from sun and rain
(d) Cycle – Waste not, want not
(e) Umbrella – Easy ride
Answer:
(a) Feel the chillness all over
(b) Quick solutions
(c) Waste not, want not
(d) Easy ride
(«) Protects from Sun and rain

Question 3.
(a) Health drink – For long shiny hair
(b) Camera – Plastic money
(c) Hair oil – Save your bones
(d) Motor bike – Keep the moments
(e) Credit cards – Moves like wind
Answer:
(a) Save your bones
(b) Keep the moments
(c) For long shiny hair
(d) Moves like wind
(e) Plastic money

Question 4.
(a) Chewing gum – Say hello’ with flowers
(b) Bouquet – Waters with ease
(c) Lozenges – Massages your gums gently
(d) Tooth brush – Cool comfort for sore throat
(e) Garden hose – Makes your teeth strong
Answer:
(a) Massages your gums gently
(b) Say ‘hello’ with flowers
(c) Cool comfort for sore throat
(d) Makes your teeth Strong
(e) Waters with ease

Question 5.
(a) ATM Card – World in your hand
(b) Cell phone – Gives knowledge
(c) Tea – Your smile becomes a wonder
(d) Book – The cup that gives refreshment
(e) Tooth paste – Any Time Money
Answer:
(a) Any Time Money
(b) World in your hand
(c) The cup that gives refreshment
(d) Gives knowledge
(e) Your smile becomes a wonder

Question 6.
(a) Bathing soap – say cheese and freeze
(b) Health drink – increases your IQ
(c) Wall Paper – glowing skin
(d) Digital camera – gives you strength
(e) Books – no paints, no colour
Answer:
(a) glowing skin
(b) gives you strength
(c) no paints, no colour
(d) say cheese and freeze
(e) increases your IQ

Question 7.
(a) cement – it removes adamant stains
(b) bike – it binds for centuries
(c) pen – storehouse of knowledge
(d) library it glides on the paper
(e) washing powder – it races like a horse
Answer:
(a) it binds for centuries
(b) it races like a horse
(c) it gildes on the paper
(d) storehouse of knowledge
(e) it removes adamant stains

Question 8.
(a) Books – The Cup that Chees
(b) Ointment – Everlasting Friends
(c) Shoes – Smooth Cure
(d) Mixer grinder – Kitchen Mate
(e) Tea – Comfortable soles
Answer:
(a) Everlasting Friends
(b) Smooth Cure
(c) Comfortable soles
(d) Kitchen Mate
(e) ‘tle Cup that Cheers

Question 9.
(a) Motor Bike – Best look guaranteed
(b) Sun Glasses – Flawless writing flows
(c) Ice – cream – The world in your room
(d) Computer – Ride with pride
(e) Micro-tip pen – Melts in your mouth
Answer:
(a) Ride with Pride
(b) Best look guaranteed
(c) Melts in your mouth
(d) The world in your room
(e) Flawless writing flows

Question 10.
(a) Calender – Handle with care
(b) Glass – Makes your travel easy
(c) Suitcase – Sharp time for sharp people
(d) Tea – Passing of days
(e) Watch – The cup that cheers
Answer:
(a) Passing of days
(b) Handlewithcare
(c) Makes your travel easy
(d) The cup that cheers
(e) Sharp time for sharp people

Exercise: Type 2

Write a slogan for the products mentioned.

Question 1.
Jewelry
Answer:
Dazzle and sparkle.

Question 2.
Lens
Answer:
A clear vision of future.

Question 3.
Binoculars
Answer:
Bring close the distant.

Question 4.
Camera
Answer:
Lets capture the moment.

Question 5.
Credit card
Answer:
Plastic money/buy now pay later.

Question 6.
Eraser
Answer:
Erases everything.

Question 7.
Shaving cream
Answer:
a neat face in two seconds.

Question 8.
Wet grinder
Answer:
A friend in your kitchen.

Question 9.
Fridge
Answer:
Keeps our food cool.

Question 10.
Helmet
Answer:
Protect your head.

Question 1.
Shampoo
Answer:
Leaves our hair smooth.

1Question 2.
Footwear
Answer:
We care your foot.

Question 3.
Gum
Answer:
Fixes everything.

Question 4.
Watch
Answer:

Sharp time.

Question 5.
Diary
Answer:
Pen your thoughts.

Exercises: Type 3

Look at the pictures given below and frame your own slogans.
Tamilnadu Board Class 10 English Slogan Writing 1
Answer:
If you cut the tree, you kill a life. If you save a tree, you save a life. If you plant a tree, you plant a life.

Tamilnadu Board Class 10 English Slogan Writing 2
Answer:
Eat right, be bright. Take care of your body and it will take care of you. Those who do not find time for exercise will have to find time for illness. Eat a healthy meal to help your body heal.

Tamilnadu Board Class 10 English Slogan Writing 3
Answer:
If you’re a blood donor, you’re a hero to someone. Somewhere, who receives your gracious gift of life.

Tamilnadu Board Class 10 English Slogan Writing 4
Answer:
Save Earth! Keep it cool! Stop global warming.

Tamilnadu Board Class 10 English Slogan Writing 5
Answer:
Save water and save it for future!!

Tamilnadu Board Class 10 English Slogan Writing 6
Answer:
Recycle and reuse plastics!! Avoid plastic garbage.

Tamilnadu Board Class 10 English Solutions

Leave a Comment