Footprints without Feet Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 5 Footprints without Feet with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these Footprints without Feet Class 10 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 5 Footprints without Feet with Answers

Question 1.
What was easier said than done?
(a) to see him
(b) to talk to him
(c) to hold him
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) to talk to him


Question 2.
What caused the villagers to suspect the scientist?
(a) the robery
(b) the furniture incident
(c) unexpected availability of cash on him
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 3.
What did she think had happened to her furniture?
(a) nothing
(b) the scientist had put spirits in them
(c) the scientist was playing with them
(d) the furniture had gone mad

Answer

Answer: (b) the scientist had put spirits in them


Question 4.
What is being referred to as the “strange incident” that happened in the study?
(a) Griffin stealing money while being invisible
(b) Griffin arriving at the inn during off season
(c) Griffin pretending to be waiting for a cheque
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) Griffin stealing money while being invisible


Question 5.
Why was Mrs Hall prepared and ready to tolerate strange habits and irritable temper?
(a) he had paid in advance
(b) he was a scientist
(c) both 1 and 2
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) he had paid in advance


Question 6.
What do you mean by the word “eccentric”?
(a) uncommon
(b) extra
(c) catchy
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) uncommon


Question 7.
what was an unusual event?
(a) a guest at the inn during winters
(b) a guest at the inn during summers
(c) a guest at the inn during spring
(d) nothing was unusual there

Answer

Answer: (b) a guest at the inn during summers


Question 8.
How did Griffin finaly escape?
(a) by hitting them
(b) by taking off all his clothes
(c) by running away as fast as he could
(d) by hiding

Answer

Answer: (b) by taking off all his clothes


Question 9.
Where did he go next?
(a) at the inn
(b) a big store
(c) theatre store
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) theatre store


Question 10.
Why was it a bad time to wander in London?
(a) it was mid winter
(b) he was without clothes
(c) both 1 and 2
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) both 1 and 2


Question 11.
Griffin’s body became as transparent as _____
(a) glass
(b) ice
(c) air
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) glass


Question 12.
“Brilliant scientist though he was, Griffin was rather a _____ person.”
(a) lawless
(b) lawful
(c) good
(d) rude

Answer

Answer: (a) lawless


Question 13.
Who were the boys following?
(a) a scientist
(b) a dog
(c) a rat
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) a scientist


Question 14.
He was leaving his imprints in _____
(a) Paris
(b) London
(c) Iping
(d) Canada

Answer

Answer: (b) London


Question 15.
Who is the author of the story “Footprints without feet”?
(a) HG Wells
(b) James Herriot
(c) John Keats
(d) WB Butler

Answer

Answer: (a) HG Wells


Question 16.
After making a theft in the shop of a theatrical company where did Griffin decide to go?
(a) Iping village
(b) Oxford city
(c) Paris
(d) London

Answer

Answer: (a) Iping village


Question 17.
Who did Griffin attack and rob all the money?
(a) the landlord
(b) the assistance of the London store
(c) the owner of the big London store
(d) the owner of the theatrical company

Answer

Answer: (d) the owner of the theatrical company


Question 18.
How did Griffin escape from the assistants?
(a) by running hard
(b) by removing his newly worn clothes
(c) by hitting the assistants
(d) by hiding in a shed

Answer

Answer: (b) by removing his newly worn clothes


Question 19.
For what did Griffin enter the big London store?
(a) for coldness
(b) for warmth
(c) for money
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) for warmth


Question 20.
Griffin left his muddy footprints on the steps of a house in the middle of ——————
(a) London
(b) Paris
(c) Moscow
(d) Iping

Answer

Answer: (a) London


Question 21.
What type of man was Griffin?
(a) brilliant scientist
(b) lawless person
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) both (a) and (b)


Question 22.
Whose house did Griffin set on fire?
(a) the landlord
(b) the clergyman
(c) Mrs Hall
(d) the shopkeeper

Answer

Answer: (a) the landlord


Question 23.
What was Griffin?
(a) scientist
(b) clergyman
(c) shopkeeper
(d) landlord

Answer

Answer: (a) scientist


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English Footprints Without Feet Chapter 5 Footprints without Feet with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 10 English Footprints without Feet MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.