Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making

Tamilnadu State Board Class 10 English Advertisement Making

♦ Advertisement Making Text Book Page No.: 10)

An advertisement is an audio or visual form of marketing communication to promote or sell a product, service or idea.

An advertisement should include the following to make it attractive.

  • Name of the product/brand/outlet.
  • Address with contact information and websites.
  • Appealing Images (visuals) of the Product / Service / Idea to be advertised.
  • Target demographics / audience / customers.
  • Feel-Good discounts and offers.
  • Colorful Background.
  • Colorful and readable text.
  • Brief and catchy descriptions and benefits about the product.
  • Use borders and lines to organize.

Exercises

Prepare attractive advertisements using the hints given below :
1. Hurry – 50% off – Group tours – limited seats – Tamil Travels – Europe – Australia – USA.
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 1

2. Footing footwear – shoes, chappals – imported footwear – 20% discount – gents – ladies – kids.
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 2

3. Mouthwatering delicious food – Hygenic preparation – Affordable price – makes you long for more and more. :
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 3

4. No more power cuts – the best power-up – India’s No. 1 solar UPS Company – A/C Fridge – LCD TV – water heater – lights – fans.
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 4

5. MN silks – all varieties – latest collections – low cost – authorised silk mark showroom – festival offer – good customer service.
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 5

6. Zee Fine Arts Academy – admission open – carnatic vocal, veena – violin guitar – keyboard classes – drawing and art classes – contact – no : duration of course – fees.
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 6

7. Sale of furniture – wooden chairs – dining tables – teakwood tables, comfortable sofa cum bed – all under one roof – door delivery – 15% less – hurry.
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 7

8. Fresh fruits – Vegetables from farms – healthy – juicy – tasty – low price – care for health – fruits and vegetables – 59, Mint street, Trichy.
Answer:
Tamilnadu Board Class 10 English Advertisement Making 8

Tamilnadu Board Class 10 English Solutions

Leave a Comment