ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2

ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2

Find the values of the letters in each of the following and give reasons for the steps involved (1 to 11):
Question 1.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 1
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 2

Question 2.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 3
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 4

Question 3.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 5
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 6

Question 4.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 7
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 8

Question 5.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 9
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 10

Question 6.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 11
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 12

Question 7.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 13
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 14

Question 8.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 15
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 16

Question 9.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 17
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 18

Question 10.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 19
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 20

Question 11.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 21
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 22

Question 12.
Fill in the numbers from 1 to 6 (without repetition) so that each side of the magic triangle adds up to 12.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 23
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 24

Question 13.
Complete the magic square given alongside using number 0, 1, 2, 3, ……., 15 (only once), so that sum along each row, column and diagonal is 30.
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 25
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 26

Question 14.
Fill in the blanks to complete the following number triangle:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 27
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 5 Playing with Numbers Ex 5.2 28

ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths

Leave a Comment