The Summer of the Beautiful White Horse Class 11 MCQ Questions with Answers English Chapter 1

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 1 The Summer of the Beautiful White Horse with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Summer of the Beautiful White Horse Class 11 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 11 English Snapshots Chapter 1 The Summer of the Beautiful White Horse with Answers

Question 1.
What idea/theme does “The Summer of a Beautiful White Horse” entails?
(a) Honesty
(b) Honour
(c) Trust
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 2.
“Quiet, man, quiet. Your horse has been returned.” Who said this?
(a) Mourad
(b) Aram
(c) Uncle Khosrove
(d) Not mentioned in the story

Answer

Answer: (c) Uncle Khosrove


Question 3.
Why did the boys return the white horse to its owner?
(a) Because they were conscience stricken
(b) Because they were afraid
(c) Because they found it difficult to hide the horse
(d) Because they were accused of theft

Answer

Answer: (a) Because they were conscience stricken


Question 4.
Why did the horse’s owner refuse to believe that the boys had stolen his horse?
(a) Because he didn’t examine the horse carefully
(b) Because their family was known for honesty
(c) Because he had found his horse elsewhere
(d) Because his horse had a twin

Answer

Answer: (b) Because their family was known for honesty


Question 5.
“I have a way with farmers.” Who says it to whom?
(a) Aram to Mourad
(b) Mourad to John Byro
(c) Aram to John Byro
(d) Mourad to Aram

Answer

Answer: (d) Mourad to Aram


Question 6.
For how long did Mourad have the horse before Aram got to know about it?
(a) One day
(b) One year
(c) One month
(a) One week

Answer

Answer: (c) One month


Question 7.
John Byro learned to speak Armenian out of ________.
(a) necessity
(b) fun
(c) eagerness
(d) loneliness

Answer

Answer: (d) loneliness


Question 8.
What was the behaviour of the horse initially?
(a) It wanted to be trained
(b) It wanted to rest
(c) It wanted to run wild
(d) All of the above

Answer

Answer: (c) It wanted to run wild


Question 9.
When Aram rode the horse alone, it ran down the road to the _________.
(a) vineyard
(b) irrigation ditch
(c) field
(d) countryside

Answer

Answer: (a) vineyard


Question 10.
What did uncle Khosrove do to stop anyone from talking?
(a) By beating them
(b) By walking away
(c) By shouting at them
(d) By ignoring them

Answer

Answer: (c) By shouting at them


Question 11.
Mourad was considered the natural descendant of his _________.
(a) father
(b) uncle
(c) grandfather
(d) great-grandfather

Answer

Answer: (b) uncle


Question 12.
How does Aram describe the horse?
(a) Magnificent & lovely
(b) Beautiful white horse
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Both (a) and (b)


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 12 English Snapshots Chapter 1 The Summer of the Beautiful White Horse with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 12 English The Summer of the Beautiful White Horse MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.