ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1

ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1

Factorise the following (1 to 8) polynomials:
Question 1.
(i) 8xy3 + 12x2y2
(ii) 15ax3 – 9ax2
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 1

Question 2.
(i) 21 py2 – 56py
(ii) 4x3 – 6x2
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 2

Question 3.
(i) 25abc2 – 15a2b2c
(ii) x2yz + xy2z + xyz2
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 3

Question 4.
(i) 8x3 – 6x2 + 10x
(ii) 14mn + 22m – 62p
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 4

Question 5.
(i) 18p2q2 – 24pq2 + 30p2q
(ii) 27a3b3 – 18a2b3 + 75a3b2
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 5

Question 6.
(i) 15a (2p – 3p) – 106 (2p – 3q)
(ii) 3a (x2 + y2) + 6b (x2 + y2)
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 6

Question 7.
(i) 6(x + 2y)3 + 8(x + 2y)2
(ii) 14(a – 3b)3 – 21p(a – 3b)
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 7

Question 8.
10a (2p + q)3 – 15b (2p + q)2 + 35(2p + q)
Solution:
ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths Chapter 11 Factorisation Ex 11.1 8

ML Aggarwal Class 8 Solutions for ICSE Maths

Leave a Comment