ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1

ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1

Solve the following (1 to 9) equations:
Question 1.
(i) 2 (3 – 2x) = 13
(ii) \(\frac { 3 }{ 5 }\) y – 2 = \(\frac { 7 }{ 10 }\)
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 1

Question 2.
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 2
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 3

Question 3.
(i) 7(x – 2) = 2 (2x – 4)
(ii) 21 – 3(x – 7) = x + 20
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 4

Question 4.
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 5
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 6
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 7

Question 5.
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 8
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 9
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 10

Question 6.
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 11
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 12
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 13

Question 7.
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 14
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 15
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 16

Question 8.
(i) y + 1.2y = 4.4
(ii) 15% of x = 21
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 17

Question 9.
(i) 2p + 20% of (2p – 1) = 7
(ii) 3 (2x – 1) + 25% of x = 97
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 18
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 19

Question 10.
Find the value of p if the value of x4 – 3x3 – px – 5 is equal to 23 when x = -2.
Solution:
ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths Chapter 9 Linear Equations and Inequalities Ex 9.1 20

ML Aggarwal Class 7 Solutions for ICSE Maths

Leave a Comment