ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1

ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1

Question 1.
Write each of the following decimal numbers in words:
(i) 30.5
(ii) 0.03
(iii) 108.56
(iv) 47.20
(v) 5.008
(vi) 26.039
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 1

Question 2.
Write each of the following decimal numbers in the place value table :
(i) 4.2
(ii) 0.3
(iii) 205.9
(iv) 0.29
(v) 2.08
(vi) 7200.812
(vii) 38.007
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 2

Question 3.
Write the following decimal numbers in the expanded form :
(i) 123.7
(ii) 43.06
(iii) 509.306
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 3

Question 4.
Write each of the following as a decimal number :
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 4
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 5

Question 5.
Write each of the following as decimals:
(i) Two ones and five tenths
(ii) Two tens and nine tenths
(iii) Six hundred point eight
(iv) Two hundred five anf five hundredths
(v) Seven and fifteen thousandths
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 6

Question 6.
Write the number given in the following place value table in decimal form:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 7
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 8

Question 7.
Show the following decimal numbers on the number line:
(i) 0.4
(ii) 1.9
(iii) 1.1
(iv) 2.5
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 9

Question 8.
Write the decimal numbers represented by the points A, B, C and D on the given number line:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 10
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 11

Question 9.
Between which two numbers in tenths place on the number line does each of the given number lie?
(i) 0.06
(ii) 0.45
(iii) 0.66
(iv) 0.92
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 7 Decimals Ex 7.1 12

ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths

Leave a Comment