ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4

ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4

Question 1.
Show the fractions \(\frac{1}{6}, \frac{2}{6}, \frac{3}{6}, \frac{4}{6}, \frac{5}{6}, \frac{6}{6}\) and \(\frac{8}{6}\) on the number line. Replace ‘……’ by an appropriate sign” between given fractions:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 1
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 2

Question 2.
Compare the given fractions and replace ‘….’ by an appropriate sign ”
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 3
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 4
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 5

Question 3.
Replace ‘…..’ by an appropriate sign ‘<, = or >’ between the given fractions:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 6
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 7
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 8

Question 4.
Write the shaded portions as fractions. Arrange them in ascending order using appropriate sign between fractions:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 9
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 10
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 11

Question 5.
Compare the following pairs of fractions:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 12
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 13
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 14

Question 6.
Fill in the boxes by the symbol < or > to make the given statements true:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 15
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 16

Question 7.
Arrange the given fractions in descending order:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 17
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 18
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 19
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 20

Question 8.
Arrange the given fractions in the ascending order:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 21
Solution:
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 22
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 23
ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths Chapter 6 Fractions Ex 6.4 24

ML Aggarwal Class 6 Solutions for ICSE Maths

Leave a Comment