The Little Girl Class 9 MCQ Questions with Answers English Chapter 3

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 3 The Little Girl with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Little Girl Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 3 The Little Girl with Answers

Question 1.
On the night of hue and cry, after Kezia was put to bed, she watched
(a) Evening light making sad little patterns on the floor
(b) A cartoon
(c) The mood through the window
(d) A nightmare of a giant

Answer

Answer: (a) Evening light making sad little patterns on the floor


Question 2.
How did Kezia see the Macdonalds playing?
(a) In her TV
(b) Through a gap in the fence
(c) While returning from school
(d) From the terrace

Answer

Answer: (b) Through a gap in the fence


Question 3.
This chapter portrays
(a) A beautiful vacation
(b) A hard phase of life
(c) Relationship between a little girl with her parents
(d) How to be brave

Answer

Answer: (c) Relationship between a little girl with her parents


Question 4.
After getting beaten up, when next time she saw her father, she quickly
(a) Runaway
(b) Sat down in silence
(c) Put both hands behind her back
(d) Became senseless

Answer

Answer: (c) Put both hands behind her back


Question 5.
Kezia can’t stay in the dak because it gets
(a) Cloudy
(b) Whispery
(c) Sultry
(d) Cold

Answer

Answer: (b) Whispery


Question 6.
Kezia’s father asked her to rub her feet against his legs to make them
(a) Warm
(b) Cold
(c) Small
(d) Big

Answer

Answer: (a) Warm


Question 7.
What kind of feeling Kezia had after her father slept off?
(a) Relived
(b) Scared
(c) Funny
(d) Anxious

Answer

Answer: (c) Funny


Question 8.
Kezia felt her father was harder than her
(a) Grandmother
(b) Headmistress
(c) The police inspector
(d) The Port Authority

Answer

Answer: (a) Grandmother


Question 9.
Kezia’s father brought her in his room during night and
(a) Tucked up his child
(b) Switched on the music system
(c) Readout a book to his child
(d) Gave her Mathematics lessons

Answer

Answer: (a) Tucked up his child


Question 10.
Kezia screamed out “Grandma! Grandma!” at night and found
(a) Her grandmother beside her bed
(b) Alice with an icecream
(c) Her mother with a candle
(d) Her father beside her bed with a candle

Answer

Answer: (d) Her father beside her bed with a candle


Question 11.
Who suggested Kezia to make a gift for her father?
(a) her mother
(b) her grandmother
(c) Mr. Macdonald
(d) None

Answer

Answer: (b) her grandmother


Question 12.
What did Kezia’s father do in the drawing room on Sunday afternoons?
(a) reading newspaper
(b) taking tea
(c) talking to her mother
(d) sleep on the sofa

Answer

Answer: (d) sleep on the sofa


Question 13.
Where did grandmother send Kezia on Sunday afternoons?
(a) to the playground
(b) to the temple
(c) to her friend’s house
(d) to her father and mother in the drawing room

Answer

Answer: (d) to her father and mother in the drawing room


Question 14.
How did Kezia feel when she had to speak to her father?
(a) joyful
(b) confident
(c) she would stutter while speaking to him
(d) none

Answer

Answer: (c) she would stutter while speaking to him


Question 15.
Why did Kezia go to her father’s lap?
(a) Her mother was sick
(b) She wanted to feel safe
(c) to seek solace
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 16.
What kind of a father was Mr. Macdonald?
(a) jovial natured
(b) very strict
(c) rude
(d) harsh

Answer

Answer: (a) jovial natured


Question 17.
What changed Kezia’s perception about her father?
(a) his scolding
(b) her grandmother
(c) her mother
(d) the night she got a nightmare he comforted her

Answer

Answer: (d) the night she got a nightmare he comforted her


Question 18.
What did Kezia wish?
(a) she wished her father to be happy like Mcdonald
(b) to run here and there
(c) to live alone
(d) none

Answer

Answer: (a) she wished her father to be happy like Mcdonald


Question 19.
Why did Kezia avoid her father?
(a) she wanted to surprise him
(b) she wanted to check him
(c) she wanted to play hide and seek
(d) she was afraid of him

Answer

Answer: (d) she was afraid of him


Question 20.
Why did Kezia’s efforts to please his father irritated him?
(a) he was a rude man
(b) he was unhappy
(c) didn’t know how to speak to the children
(d) she had torn his important speech papers

Answer

Answer: (d) she had torn his important speech papers


Question 21.
How did Kezia’s grandmother help her to have a better relation with her father?
(a) by asking her to prepare food for him
(b) by sending her to talk to him in his room
(c) by asking her complete her homework
(d) all

Answer

Answer: (b) by sending her to talk to him in his room


Question 22.
What was Kezia’s father’s routine after coming back from his office?
(a) he would go for bath
(b) he would take his meal
(c) he used to take tea and liked to read newspaper
(d) none

Answer

Answer: (c) he used to take tea and liked to read newspaper


Question 23.
Name the people in Kezia’s family.
(a) father
(b) mother
(c) grandmother
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 24.
Who is the author of this story?
(a) A.R.Rahman
(b) Katherine Mansfield
(c) Cecile
(d) Thomson

Answer

Answer: (b) Katherine Mansfield


Question 25.
What is this story about?
(a) children
(b) fears of children
(c) childhood fears
(d) a little girl and her feelings for her father

Answer

Answer: (d) a little girl and her feelings for her father


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 3 The Little Girl with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English The Little Girl MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.