The Laburnum Top Class 11 MCQ Questions with Answers English Poem 2

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Poem 2 The Laburnum Top with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Laburnum Top Class 11 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Poem 2 The Laburnum Top with Answers

Question 1.
What is described as ‘engine’ in the poem?
(a) Lizard
(b) Machine
(c) Laburnum Tree
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Laburnum Tree


Question 2.
What is the dominant colour used in the poem?
(a) Red
(b) Blue
(c) Yellow
(d) Green

Answer

Answer: (c) Yellow


Question 3.
What Transferred Epithet was used in the poem ‘The Laburnum Top’?
(a) her barred face identity mask
(b) engine of her family
(c) Sleek as a lizard
(d) September sunlight

Answer

Answer: (a) her barred face identity mask


Question 4.
How was the tree in the end when the bird flew away?
(a) It was still alive
(b) Nothing changed in the looks
(c) it was death-like again
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) it was death-like again


Question 5.
Where did the bird vanish after feeding her young ones?
(a) to the other branch
(b) to the top of the tree
(c) to her nest
(d) behind the yellow leaves

Answer

Answer: (d) behind the yellow leaves


Question 6.
What happened after she fed her young ones?
(a) she flew away
(b) she flew to the other side of the branch
(c) she stayed there
(d) she took some rest in the nest

Answer

Answer: (b) she flew to the other side of the branch


Question 7.
How did the bird move to the other side of the branch?
(a) Like a lizard
(b) Slowly
(c) Smoothly
(d) by flying

Answer

Answer: (a) Like a lizard


Question 8.
Where are the young ones of the Goldfinch bird?
(a) On the thickness of the branch
(b) On the top of the tree
(c) on other tree
(d) they were never there

Answer

Answer: (a) On the thickness of the branch


Question 9.
When did the death-like tree become alive?
(a) in the month of March
(b) by the arrival monsoon season
(c) by the arrival of the Goldfinch bird
(d) by the arrival of sparrows

Answer

Answer: (c) by the arrival of the Goldfinch bird


Question 10.
What happened to the leaves of the Laburnum tree?
(a) they were green
(b) turned yellow
(c) fallen down
(d) new leaves growing

Answer

Answer: (b) turned yellow


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Poem 2 The Laburnum Top with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 12 English Poem The Laburnum Top MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.