The Ball Class 10 MCQ Questions with Answers English Poem 5

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 5 The Ball with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these The Ball Class 10 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 5 The Ball with Answers

Question 1.
Who would not intrude the boy?
(a) The Ball
(b) The Poet
(c) The Gloves
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) The Poet


Question 2.
Why is money called external?
(a) We need to earn money through hardworker.
(b) We can replace the lost things with its help.
(c) It is made from artificial way.
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) We can replace the lost things with its help.


Question 3.
What was the reaction of the boy at the loss of his ball?
(a) Sad
(b) Confused
(c) Happy
(d) None of the Above

Answer

Answer: (a) Sad


Question 4.
What has the boy lost in the water?
(a) his ball
(b) his bat
(c) his wicket
(d) his gloves

Answer

Answer: (a) his ball


Question 5.
Name the literary device used in “Merrily bouncing, down the street, and then Merrily over — there it is in the water!”
(a) Metaphor
(b) Simile
(c) Alliteration
(d) Anaphora

Answer

Answer: (d) Anaphora


Question 6.
Does the poet condole the boy?
(a) can’t say
(b) yes
(c) no
(d) All of them

Answer

Answer: (c) no


Question 7.
How does the child react at the loss?
(a) stands rigid
(b) trembles
(c) stares
(d) all of them

Answer

Answer: (d) all of them


Question 8.
Where does the ball go?
(a) drain
(b) well
(c) house
(d) water

Answer

Answer: (d) water


Question 9.
Who is the poet of the Ball poem?
(a) Leslie Norris
(b) John Berryman
(c) Carolyn Wells
(d) Robert Frost

Answer

Answer: (b) John Berryman


Question 10.
Name the literary device used in “And no one buys a ball back.”
(a) Metaphor
(b) Simile
(c) Alliteration
(d) Anaphora

Answer

Answer: (c) Alliteration


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Poem 5 The Ball with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 10 English Poem The Ball MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.