Should Wizard Hit Mommy Class 12 MCQ Questions with Answers English Chapter 5

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 12 English Vistas Chapter 5 Should Wizard Hit Mommy with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 12 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these Should Wizard Hit Mommy Class 12 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 12 English Vistas Chapter 5 Should Wizard Hit Mommy with Answers

Question 1.
He feels he is caught in an ___ middle position
(a) comfortable
(b) beautiful
(c) ugly
(d) confusing

Answer

Answer: (c) ugly


Question 2.
Clare had spread __
(a) newspapers
(b) clothes
(c) food
(d) washing

Answer

Answer: (a) newspapers


Question 3.
Clare was ___ months pregnant
(a) 4
(b) 5
(c) 6
(d) 7

Answer

Answer: (c) 6


Question 4.
What does Jo call Mommy skunk?
(a) Stupid mommy
(b) Clever mommy
(c) Dumb mommy
(d) Bad mommy

Answer

Answer: (a) Stupid mommy


Question 5.
What did the skunk family have for dessert?
(a) Cake
(b) Cookies
(c) Pie-oh-my
(d) Ice cream

Answer

Answer: (c) Pie-oh-my


Question 6.
What did Mommy skunk take before going to the wizard?
(a) Hat
(b) Umbrella
(c) Stick
(d) Purse

Answer

Answer: (b) Umbrella


Question 7.
How many pennies did Roger find in the magic well?
(a) 3
(b) 5
(c) 4
(d) 5

Answer

Answer: (a) 3


Question 8.
Roger Skunk had only __ pennies
(a) 2
(b) 4
(c) 6
(d) 8

Answer

Answer: (b) 4


Question 9.
Jack ended the chant with the word __
(a) magic
(b) abracadabra
(c) hocus-pocus
(d) bingo

Answer

Answer: (d) bingo


Question 10.
Wizard’s magic things were all jumbled up in a big dusty ___
(a) bag
(b) box
(c) corner
(d) heap

Answer

Answer: (d) heap


Question 11.
Who lived in a little white house?
(a) Owl
(b) Skunk
(c) Wizard
(d) Jack

Answer

Answer: (c) Wizard


Question 12.
The wife was __ downstairs.
(a) painting furniture
(b) sleeping
(c) cooking
(d) looking after Bobby

Answer

Answer: (a) painting furniture


Question 13.
Roger Skunk feels __ when the other creatures ran away
(a) victorious
(b) humiliated
(c) curious
(d) determined to take revenge

Answer

Answer: (b) humiliated


Question 14.
When Roger’s daddy returns home the family
(a) talks
(b) see dinner
(c) goes out
(d) prays to God

Answer

Answer: (b) see dinner


Question 15.
Roger has insufficient ___
(a) gifts
(b) friends
(c) money
(d) food

Answer

Answer: (c) money


Question 16.
The problem is solved with ___
(a) courage
(b) magic
(c) a fight
(d) an argument

Answer

Answer: (b) magic


Question 17.
Roger goes to a wise ___ with his problems.
(a) Tiger
(b) Rabbit
(c) Owl
(d) Bat

Answer

Answer: (c) Owl


Question 18.
Jo’s brother was nearly __ years old.
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

Answer

Answer: (a) 2


Question 19.
The custom of Jack telling a story began when Jo was
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 6

Answer

Answer: (a) 2


Question 20.
What do adult people signify in the story?
(a) maturity and experience
(b) wise words
(c) cruelty
(d) indifference

Answer

Answer: (a) maturity and experience


Question 21.
Why did Jack start finding storytelling telling ritual a chore ?
(a) because it became a routine to make Jo sleep
(b) because it was becoming interesting day by day
(c) friends were liking it
(d) none

Answer

Answer: (a) because it became a routine to make Jo sleep


Question 22.
What is the moral of the story?
(a) Parents are wise and know what is best for them
(b) mothers should not interfere in their children’s affairs
(c) mothers are cruel
(d) children are cute and right

Answer

Answer: (a) Parents are wise and know what is best for them


Question 23.
What is different about Roger’s story ?
(a) Jo had a different opinion from her father
(b) this was more interesting
(c) it had a wizard
(d) none

Answer

Answer: (a) Jo had a different opinion from her father


Question 24.
Why did Mother Skunk want her son to retain his identity?
(a) she is an adult
(b) has a mature thinking
(c) wanted her son to be accepted as it is
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 25.
Why does Jo’s father want to punish the wizard?
(a) as a mature person he thinks that wizard has tried to interfere with nature so it must be punished
(b) because he doesn’t like the wizard
(c) he thinks that wizard spoil children
(d) none

Answer

Answer: (a) as a mature person he thinks that wizard has tried to interfere with nature so it must be punished


Question 26.
What kind of a person is Roger’s mother is in Jo’s opinion?
(a) wise
(b) pleasing
(c) wicked and stupid
(c) All these

Answer

Answer: (c) wicked and stupid


Question 27.
Who advised Roger to go to the wizard?
(a) His mother
(b) Jo
(c) Jack
(d) Owl

Answer

Answer: (d) Owl


Question 28.
Why did Jack enjoy Roger’s imitation of wizard’s voice?
(a) he recalls his past
(b) he recalls his childhood
(c) he relates his own childhood experiences with it
(d) none

Answer

Answer: (c) he relates his own childhood experiences with it


Question 29.
Where did the wizard suggest Roger to get rest three pennies?
(a) from a tree
(b) from a river
(c) from the ocean
(d) from a magic well

Answer

Answer: (d) from a magic well


Question 30.
What did the wizard demand to make Roger smell like a rose?
(a) 10 pennies
(b) 4 pennies
(c) 5 pennies
(d) 7 pennies

Answer

Answer: (d) 7 pennies


Question 31.
Why did Roger Skunk visit the owl?
(a) to be his friend
(b) to talk to him
(c) to learn the art of flying
(d) to seek his advice to solve his problem

Answer

Answer: (d) to seek his advice to solve his problem


Question 32.
Why does Jo want the Wizard to hit Roger’s mother?
(a) because she speaks rudely
(b) because she behaves rudely
(c) because she doesn’t let her son have new smell
(d) none

Answer

Answer: (c) because she doesn’t let her son have new smell


Question 33.
What did Roger’s mother decide finally?
(a) to take him back to awful wizard and get his bad smell back
(b) to take him with her
(c) to get him new smell
(d) none

Answer

Answer: (a) to take him back to awful wizard and get his bad smell back


Question 34.
Why was Roger’s Mom angry with him?
(a) because of new rosy smell
(b) because of new dress
(c) because of new appearance
(d) none

Answer

Answer: (a) because of new rosy smell


Question 35.
What kind of end Jo did want for Roger’s story?
(a) pathetic
(b) sad
(c) Happy note
(d) All these

Answer

Answer: (c) Happy note


Question 36.
Why did Jo think that Roger Skunk was better with new smell off?
(a) because she was able to bear him now
(b) she was able to be with him now
(c) because of pleasant smell now people were able to be friends with him
(d) All these

Answer

Answer: (c) because of pleasant smell now people were able to be friends with him


Question 37.
Who hit whom in the original story?
(a) roger hit his mom
(b) Roger hit the wizard
(c) Wizard hit Roger’s mom
(d) Roger’s mom hit the wizard

Answer

Answer: (d) Roger’s mom hit the wizard


Question 38.
What did the Wizard ask Roger?
(a) what did he want to have
(b) what did he want to eat
(c) what did he want to smell like?
(d) None

Answer

Answer: (c) what did he want to smell like?

Question 39.
What is this story about?
(a) Worldview of a little girl and her curious questions to her father
(b) worldview of children
(c) world of wizards
(d) All these

Answer

Answer: (a) Worldview of a little girl and her curious questions to her father


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 12 English Vistas Chapter 5 Should Wizard Hit Mommy with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 12 English Should Wizard Hit Mommy MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.