Reach for the Top Class 9 MCQ Questions with Answers English Chapter 8

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these Reach for the Top Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers

Question 1.
How long was the separation for her mother when Maria went to the US?
(a) 3 years
(b) 2 years
(c) 2.5 years
(d) 3 years

Answer

Answer: (b) 2 years


Question 2.
Sharapova has expressed to play the _________ for Russia if allowed
(a) Wimbledon
(b) Olympics
(c) National League
(d) Australia’s Open

Answer

Answer: (b) Olympics


Question 3.
What’s the dream that keeps Sharapova going?
(a) To become the wealthiest tennis player
(b) To become number one in the world
(c) To become an inspiration for many
(d) To travel round the world

Answer

Answer: (b) To become number one in the world


Question 4.
Maria proudly speaks that her blood is totally
(a) American
(b) Russian
(c) Polish
(d) British

Answer

Answer: (b) Russian


Question 5.
Maria won the Woman’s Single Crown at Wimbledon in
(a) 2004
(b) 2005
(c) 2006
(d) 2001

Answer

Answer: (a) 2004


Question 6.
Maria Sharapova expresses her desire to play for :
(a) America
(b) India
(c) England
(d) Russia

Answer

Answer: (d) Russia


Question 7.
Which title did Maria win in 2004?
(a) Wimbledon
(b) Australian open
(c) American open
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) Wimbledon


Question 8.
How did the senior tennis players in the United States training centre treat her?
(a) badly
(b) sympathetically
(c) lovingly
(d) encouragingly

Answer

Answer: (a) badly


Question 9.
Where was Maria sent to learn tennis?
(a) the United States
(b) England
(c) India
(d) Germany

Answer

Answer: (a) the United States


Question 10.
Which game is Maria Sharapova attached to?
(a) tennis
(b) badminton
(c) hockey
(d) cricket

Answer

Answer: (a) tennis


Question 11.
At what age did Santosh scale Mt Everest for the first time?
(a) eighteen
(b) nineteen
(c) twenty
(d) twenty one

Answer

Answer: (c) twenty


Question 12.
When did Santosh scale Mt Everest for the first time?
(a) in 1992
(b) in 1993
(c) in 1994
(d) in 1995

Answer

Answer: (a) in 1992


Question 13.
For what did Santosh train herself in Uttarkashi?
(a) mountaineering
(b) acting
(c) swimming
(d) skating

Answer

Answer: (a) mountaineering


Question 14.
Santosh left home to get herself enrolled in :
(a) Rewari
(b) Delhi
(c) Gurgaon
(d) Faridabad

Answer

Answer: (b) Delhi


Question 15.
Which district of Haryana does Santosh belong?
(a) Bhiwani
(b) Mahendragarh
(c) Rewari
(d) Jhajjar

Answer

Answer: (c) Rewari


Question 16.
Santosh has scales Mt Everest ________.
(a) once
(b) twice
(c) thrice
(d) four times

Answer

Answer: (b) twice


Question 17.
In which society was Santosh born?
(a) where the birth of a son was a blessing
(b) where the birth of a daughter was a blessing
(c)both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) where the birth of a son was a blessing


Question 18.
Who refused to pay for Santosh’s fee?
(a) her grandmother
(b) her family
(c) her parents
(d) none

Answer

Answer: (c) her parents


Question 19.
What was considered a blessing in the village at the time of Santosh’s birth?
(a) having lot of wealth
(b) birth of a daughter
(c) birth of twins
(d) birth of a son

Answer

Answer: (d) birth of a son


Question 20.
What did Santosh write to her father after finishing her college?
(a) a letter
(b) a telegram
(c) a message
(d) an apology letter

Answer

Answer: (d) an apology letter


Question 21.
At what age did the girls get married in Santosh’s village?
(a) at the age of 14
(b) at the age of 15
(c) at the age of 17
(d) at the age of 16

Answer

Answer: (d) at the age of 16


Question 22.
In the society what do people seek as a blessing?
(a) blessing for son
(b) blessing for daughter
(c) blessing for children
(d) none

Answer

Answer: (a) blessing for son


Question 23.
Why was Santosh recorded in the Record book both times after scaling Everest?
(a) for being the youngest achiever
(b) for being a woman
(c) for being fastest
(d) for her physical fitness

Answer

Answer: (a) for being the youngest achiever


Question 24.
What happened when Santosh scaled up the mount Everest for the second time?
(a) she became the only woman to scale it twice
(b) she became happy
(c) she won the game
(d) she shouted aloud

Answer

Answer: (a) she became the only woman to scale it twice


Question 25.
What did Santosh watch from her hostel Kasturba room?
(a) scenic beauty
(b) crowd
(c) villagers climbing up the Aravali hill and vanishing
(d) none

Answer

Answer: (c) villagers climbing up the Aravali hill and vanishing


Question 26.
After finishing college why did Santosh write a letter of apology to her father?
(a) because she ran away
(b) because she left her house
(c) because she enrolled herself for an institution of mountaineering without his permission
(d) none

Answer

Answer: (c) because she enrolled herself for an institution of mountaineering without his permission


Question 27.
What proved that Santosh was an environmentalist?
(a) collection of 500kg garbage and bringing it down from the Himalayas
(b) she planted trees
(c) she always used dustbin
(d) none

Answer

Answer: (a) collection of 500kg garbage and bringing it down from the Himalayas


Question 28.
What made Santosh’s parents ready to pay her school fees at Delhi?
(a) her plan to work part time to pay her school fee to get education
(b) her shouting
(c) her tears
(d) her obstinacy

Answer

Answer: (a) her plan to work part time to pay her school fee to get education


Question 29.
Why did Santosh leave home for Delhi?
(a) to roam about
(b) to meet a friend
(c) to get proper education and avoid marriage
(d) to tease her parents

Answer

Answer: (c) to get proper education and avoid marriage


Question 30.
When did Santosh leave home for Delhi?
(a) at the age of 10
(b) at the age of 14
(c) at the age of 15
(d) at the age of 16

Answer

Answer: (d) at the age of 16


Question 31.
How was Santosh different from other girls?
(a) she was prettier
(b) she was slim
(c) She didn’t like and do any traditional things rather always did things of her choice
(d) None

Answer

Answer: (c) She didn’t like and do any traditional things rather always did things of her choice


Question 32.
Why was the holy man who gave blessings to Santosh’s mother surprised?
(a) because grandmother was seeking blessing for a daughter against the common trend of son
(b) because he saw her first time
(c) because he had never seen such a woman
(d) none

Answer

Answer: (a) because grandmother was seeking blessing for a daughter against the common trend of son


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English Reach for the Top MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.