From the Diary of Anne Frank Class 10 MCQ Questions with Answers English Chapter 4

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 4 From the Diary of Anne Frank with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 10 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these From the Diary of Anne Frank Class 10 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 4 From the Diary of Anne Frank with Answers

Question 1.
What is a student’s trait?
(a) Walking
(b) Talking
(c) Running
(d) Studying

Answer

Answer: (b) Talking


Question 2.
Who was Mr. Keesing?
(a) Anne’s Father
(b) Anne’s Maths teacher
(c) Anne’s Uncle
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) Anne’s Maths teacher


Question 3.
When was Anne’s born?
(a) On 12th June, 1929
(b) On 12th June, 1930
(c) On 12th June, 1931
(d) On 12th June, 1932

Answer

Answer: (a) On 12th June, 1929


Question 4.
What do most people do in their diary?
(a) About their hobby
(b) Write facts
(c) Write their happiest moment
(d) None of the Above

Answer

Answer: (b) Write facts


Question 5.
Who was Anne’s true friend?
(a) Her pen ‘kitty’
(b) Her cat ‘kitty’
(c) Her diary ‘kitty’
(d) None of the Above

Answer

Answer: (c) Her diary ‘kitty’


Question 6.
How old was Anne’s father when he married her mother?
(a) 34
(b) 35
(c) 36
(d) 32

Answer

Answer: (c) 36


Question 7.
What was the name of Anne Frank’s sister?
(a) Margaret
(b) Margot
(c) Marrie
(d) Martina

Answer

Answer: (b) Margot


Question 8.
What was Anne Frank’s full name?
(a) Anneliese Marie Frank
(b) Anna Mariam Frank
(c) Anne Mark Frank
(d) Anneliese Martina Frank

Answer

Answer: (a) Anneliese Marie Frank


Question 9.
Why did she not want to give a brief in the diary at first?
(a) she didn’t want to be formal
(b) she wanted the diary to be her real friend
(c) She did not like the idea
(d) both 1 and 2

Answer

Answer: (d) both 1 and 2


Question 10.
When was the diary given to Anne?
(a) 11th birthday
(b) 12th birthday
(c) 13th birthday
(d) 14th birthday

Answer

Answer: (c) 13th birthday


Question 11.
What would the kids bet about in class?
(a) who is more talkative
(b) who would pass the class
(c) football matches
(d) baseball matches

Answer

Answer: (b) who would pass the class


Question 12.
Why does Anne think she was lonely?
(a) she had no friends
(b) she had no real friends
(c) she was all alone
(d) she was an introvert

Answer

Answer: (b) she had no real friends


Question 13.
How did Anne justify her being talkative in the essay?
(a) she disussed the subject topics in class
(b) it is a habit
(c) it is an inherited trait from her mother and you can’t do much about it
(d) the class is boring

Answer

Answer: (c) it is an inherited trait from her mother and you can’t do much about it


Question 14.
Which topic was she to write an essay on as a part of her punishment?
(a) A Chatterbox
(b) An incorrigible chatterbox
(c) Quack, Quack, Quack, said Mistress Chatterbox
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 15.
Which subject was she not sure of passing?
(a) Maths
(b) science
(c) english
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) Maths


Question 16.
What did she name her diary?
(a) Anne
(b) Catty
(c) Kitty
(d) Kitten

Answer

Answer: (c) Kitty


Question 17.
Who would Anne allow to read her diary?
(a) her sister
(b) her parents
(c) a real friend (if she got one)
(d) no one

Answer

Answer: (c) a real friend (if she got one)


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 10 English First Flight Chapter 4 From the Diary of Anne Frank with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 10 English From the Diary of Anne Frank MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.