A Photograph Class 11 MCQ Questions with Answers English Poem 1

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Poem 1 A Photograph with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these A Photograph Class 11 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Poem 1 A Photograph with Answers

Question 1.
What does she feel in the last phase?
(a) pain and grief
(b) happy and nostalgic
(c) sad and nostalgic
(d) pain and nostalgic

Answer

Answer: (a) pain and grief


Question 2.
How many phases were depicted in the poem by the poet?
(a) one
(b) two
(c) three
(d) four

Answer

Answer: (c) three


Question 3.
What Oxymoron literary device was used in the poem?
(a) Terribly transient
(b) Through their
(c) Both wry
(d) Laboured ease

Answer

Answer: (d) Laboured ease


Question 4.
What would the mother show to her daughter while showing her the photograph?
(a) how her parents dressed her for the beach
(b) her cousins
(c) her own childhood photograph
(d) the background

Answer

Answer: (a) how her parents dressed her for the beach


Question 5.
What was the favourite memory of her mother?
(a) beach holidays
(b) school memories
(c) vacations
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) beach holidays


Question 6.
What does ‘Terribly Transient Feet’ mean in the poem?
(a) her feet represent the mother, who changed with time while the sea remained the same
(b) temporary situation
(c) age is temporary
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) her feet represent the mother, who changed with time while the sea remained the same


Question 7.
What are the three of them doing in the photograph?
(a) playing
(b) standing beside house
(c) holding hands
(d) holding hands and went for paddling

Answer

Answer: (d) holding hands and went for paddling


Question 8.
Which material was the frame of the photograph made of?
(a) Cardboard
(b) Wood
(c) Steel
(d) Plastic

Answer

Answer: (a) Cardboard


Question 9.
When did her mother die ?
(a) two years ago
(b) five years ago
(c) thirteen years ago
(d) twelve years ago

Answer

Answer: (d) twelve years ago


Question 10.
What is the poem ‘A Photograph’ about?
(a) About poet’s childhood memories
(b) tribute to the poet’s mother
(c) Poet’s photograph
(d) Poet’s father

Answer

Answer: (b) tribute to the poet’s mother


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Poem 1 A Photograph with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 12 English Poem A Photograph MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.